Säkra kortet

För att öka säkerheten kring kortköp på internet behöver du bekräfta dina kortköp på internet med Mobilt BankID eller Nordeas kortläsare. Säkerhetslösningen som används vid kortköp via internet kallas för Mastercard SecureCode.

Att använda säkerhetslösningen kostar dig ingenting. Handlar du i en internetbutik som ännu inte har anslutit sig betalar du på samma sätt som tidigare.

Hur behöver du förbereda dig? 

Om du har en smartphone laddar du ner Mobilt BankID via din internetbank. Kontakta din bank för instruktioner om hur du går tillväga. Att använda Mobilt BankID är både säkert och enkelt.

Du som inte har en smartphone kan istället beställa en kortläsare kostnadsfritt genom att kontakta oss på telefon eller mejl.

Du kan sen behöva öppna ditt kort för internetköp.

Hur genomför du ett kortköp?

När du använder säkerhetslösningen krävs att du bekräftar kortköpet med ditt kort och Mobilt BankID eller Nordeas kortläsare och kortets PIN-kod för att kunna handla i anslutna internetbutiker.

Har du frågor som gäller Mobilt BankID, vänligen kontakta din bank. Vill du beställa en kortläsare och eller har andra frågor kring internetköp, ring Kundservice på telefon 0771 - 40 71 70